Kako spriječiti prijevremeno starenje kože?

Što je to prijevremeno starenje kože?
Prijevremeno starenje kože odnosi se na neprirodno ubrzanje prirodnog procesa starenja, a izaziva ga izlaganje dnevnom svjetlu (90% prijevremenog starenja uzrokovano je UV-zračenjem) i neispravan naičin života (pušenje, stres ili loša prehrana). Ovi faktori uzrokuju usporavanje proizvodnje kolagena i slabljenje elastina, slabljenje turgora (kad je turgor optimalan, povučena koža se brzo vraća u prvobitni položaj). Procesi stanične obnove se usporavaju, a mrtve stanice se sporije Ijušte. Ostali čimbenici prijevremenog starenja su nedovoljna količina sna, grimase...

Prijevremeno starenje nije prirodno. Ali, što je onda prirodno? Zdravo starenje (unutarnje starenje) je prirodni proces fizičkih promjena i uglavnom vezan uz nasljeđe, a ne uz način života. Ovaj proces započinje oko 25. godine života, ali za razliku od prijevremenog starenja, ne primijeti se na našim licima nekoliko desetljeća.

Unutarnje starenje je izvan naše kontrole, ali zato igramo veliku ulogu u kontroliranju vanjskog starenja kože. Ako izaberete pravi načina života te pravilno koristite naše proizvode, učinili ste prve korake u očuvanju zdrave kože.Pet glavnih uzroka prijevremenog starenja

Sunce


Odgovorno je za mnoge probleme s kožom. Važno je napomenuti da utjecaj sunca može prouzročiti i rak kože. Sunce može biti jako opasno. Znanstvene studije su pokazale da izlaganje UV-zrakama smanjuje količinu kolagena, umanjuje sposobnost kože da se sama obnavlja i napada naš elastin.

Nastala šteta se očituje dubokim borama, staračkim pjegama (hiperpigmentacijom), proširenim venama i neujednačenim tenom bez sjaja.

Kumulativno izlaganje suncu također uzrokuje štetu na koži. Petnaest minuta šetnje i boravka na otvorenom uzrokovat će slabljenje kolagena i elastina te pridonijeti mogućoj pojavi raka kože. Ako se i ne vidi crvenilo na koži nakon izlaganja suncu, ne znači da šteta nije učinjena.

Pušenje

Za razliku od nepušača, pušači češće imaju naboranu kožu i žućkast ten. Čak i ako niste pušač, druženje s pušačima šteti vašoj koži.

Manjak sna / stres

manjak sna najprije oštećuje kožu. Vidljivi učinci iscrpljenosti su podočnjaci i mlohavost kože.

Stres je neizbježan u današnjem načini života, pridonosi prijevremenom starenju. Pod stresom se često mrštimo, stavljamo ruke na lice ¡11 radimo mimiku u svim smjerovima. Time izvodimo pokrete koji nanose dugotrajnu štetu koži lica. Stres dovodi do povećanog lučenja adrenalina, koje škodi zdravlju.

Nnedostatak tjelesne aktivnosti / loša prehrana

Nedostatak vježbanja doprinosi prijevremenom starenju kože, dok vježbanje održava tonus mišića i stimulira protok krvi. Lošoj prehrani nedostaje hranjivih tvari potrebnih za ispravno funkcioniranje stanica. Isto tako, štetno je djelovanje raznih kemikalija i konzervansa. Pržena i pečena hrana mogu uzrokovati oksidaciju oksidaciju što slabi strukuru stanica.

Izlaganje nepovoljnim vremenskim uvjetima

Hladni vjetar i niske temperature mogu isušiti kožu i poremetiti ravnotežu sebuma u sloju koji je štiti od vanjskih utjecaja. Bez tih masnoća koža postaje suha i sklonija je prijevremenom starenju.

To isto vrijedi i za grijanje. Topli, suhi zrak djeluje poput spužve koja upija vlagu Iz svega što dotakne.

Zaštita od sunca - vaša prva linija zaštite
Ako je sunce najgori "neprijatelj" kože, tada je zaštita od sunca vaša prva linija obrane. A s novim sastojcima koji ne začepljuju pore, ne iritiraju kožu i nisu masni, puno je jednostavnije koristiti kreme sa zaštitnim faktorom u dnevnom tretmanu.

Kad odabirete proizvod, obratite pažnju na zaštitne faktore (SPF) koji sadrže i stabilizirane vitamine -antioksidanse.

Istraživanja pokazuju da preparati sa zaštitnim faktorom koji sadrže vitamine-antioksidanse omogućuju bolju dnevnu zaštitu protiv štetnih UV- zraka i slobodnih radikala. Uz tu zaštitu, nema potrebe dodavati štetne kemikalije da biste dobili viši zaštitni faktor.

Dermalogica Solar Defense System koristi tu tzv.UV-Smart Booster tehnologiju - mikrokapsule koje sadrže vitamine-antioksidanse koji se rasprsnu u kontaktu s UV-svjetlom, razlijevaju antioksidanse na kožu i time omogućuju zaštitu kada je najpotrebnija.

Neka ovaj preparat sa zaštitom od sunca postane dio vašeg tretmana za njegu kože te čišćenja i hidratacije kože. Nanesite malu količinu na kožu lica i vrata prije izlaska na dnevno svjetlo, kako biste umanjili štetu prouzrokovanu djelova­njem UV- zračenja.

Pravilan tretman za bolje rezultate
Kad je koža zdrava, prijevremeno starenje je svedeno na minimum. Profesionalni tretmani u kombinaciji s pravilnim načinom života si sjajan početak u tretiranju prvih znakova prljevremenog starenja kože.
Učinkoviti tretman za prijevremeno ostarjelu kožu uključuje eksfoliaciju, hldrataciju i vitamine koji zaglađuju kožu, stimuliraju proizvodnju kolagena i pojačavaju prirodnu zaštitnu barijeru kože.

- Eksfolijacija pomaže u uklanjanju mrtvih stanica epiderme i poboljšava prodiranje blagotvornih sastojaka. Upotreba električnih četkica također poboljšava prodiranje eksfolijacijskih sastojaka.
- Galvanska se struja također može upotrijebiti za pojačano prodiranje proizvoda. Ovaj profesionalni uređaj stvara blagu električnu struju koja potiče prodiranje hidratantnih i hranjivih sastojaka u dublje slojeve epiderme.
- Emolijensi (poput shea maslaca i organskih silikona) pomažu zadržati mekanu, gipku kožu I djeluju poput podmazlvača kod gubitka vlage, čime poboljšavaju izgled kože.
- Znanstveno je dokazano da vitamini koje nanosimo na određena mjesta poboljšavaju zdravlje kože. Vitamin A pomaže u sprječavanju smanjenja kolagena, stimulirajući proizvodnju kolagena. Provitamin B5 pomaže pri zacjeljivanju rana, dok je vitamin E antioksidans koji štiti prirodnu barijeru kože od neželjenih utjecaja i održava je glatkom.

Važno je naglasiti da uspjeh tretmana ovisi i o poštivanju profesionalno propisane kućne njege, te o nanošenju preparata sa zaštitnim faktorom svaki put kada je koža Izložena dnevnom svjetlu. Također, važni su i proizvodi I načini kućne njege. Ne koristite vruću vodu tijekom čišćenja, snažne III abrazivne pokrete (umjesto toga, činite nježne, kružne pokrete prema gore). Neka temperatura u vašem okruženju bude što umjerenija (aparat za mjerenje vlage pomaže u očuvanju vlage u zraku koji vas okružuje) i izbjegavajte proizvode koji sadrže umjetne boje III mirise. Osim toga, upitajte svog kozmetičara o proizvodima koji sadrže peptide. Peptidl funkcioniraju poput prijenosnika u stanicama koji reguliraju obnovu stanice i stimuliraju proizvodnju kolagena. Također poboljšavaju elastičnost i tonus kože te sprječavaju pojavu bora.

iskoristite face mapping i vidjet ćete prave rezultate

Konzultirajte se s kozmetičarom o Face Mappingu, postupku dijeljenja kože lica na 14 zona, analiziranja i crtanja karte lica, čime se stvaraju preduvjeti učinkovitog tretmana.

Kakve god probleme s kožom imali, kozmetičar će predložiti njegu koja će učinkovito tretirati svaku zonu vašeg lica I održati je zdravom u razdoblju između profesionalnih tretmana.

Neki od proizvoda koje preporučujemo:
Essential Cleansing Solution
Extra Firming Booster
Multivitamin Power Recovery Masque
Multivitamin Power Concentrate
Multivitamin Power Firm za područje oko očiju i usana
Super Rich Repair
Power Rich
Extra Rich Faceblock SPF 30
Multivitamin Bodyblock SPF 20

Započnite s pravilnim načinom tretiranja svoje kože već danas tako da pitate svog kozmetičara za besplatnu Face Mapping analizu lica.