Tretmani za smanjenje celulita


RADIOFREKVENCIJA TIJELA

Napredak medicine i spoznaja o celulitu omogućile su nam da danas možemo uspješno ukloniti celulit bez podvrgavanja operacijama.
Radiofrekvencija se temelji na kontroliranom skupljanju topline duboko u području dermisa (srednjeg sloja kože) s ciljem poboljsanja cirkulacije i nastanka novog kolagena.
Dermis inače sadrži proteine kolagen i elastin zbog kojih nam je koza čvrsta i podatna. Kako nam s godinama i načinom života, koža gubi kolagen i time postaje mlohavija, tako nam radiofrekvencija svojom kontroliranom toplinom pomaže u razvitku novog kolagena i time dobivamo vidno poboljšanje izgleda i tonusa kože.
Ona postaje napetija, glatka i vidno mlađa negoli prije terapije. Tako smo djelovali i na vidno smanjenje celulita.
Zagrijavanjem masnih stanica aktivira se metabolizam stanica i povećava njihovo izlučivanje iz organizma. Terapija obično traje 20 minuta. Tretman je ugodan i neinvazivan, nema boli niti nuspojava.
Tretmani radiofrekvencijom dokazano djeluju, a rezultati su dugotrajni.
Potrebno je nekoliko tretmana kako bi se vidjeli rezultati. No, jednom uklonjen celulit ne vraća se mjesecima.
Kako smo već naveli, radiofrekvencija primarno djeluje na sintezu kolagena i perifernu cirkulaciju pa ako ste osoba koja nema prevelike količine masnog tkiva a ipak ima celulit, ovo je tretman za Vas.


AROMAWICKEL

U profesionalnoj upotrebi jedna od najuspješnijih metoda za uklanjanje celulita i masnoća prirodnim putem, prilagođena svakom problemu i tipu kože.
Poznato je da tijelo potroši 70 – 80 % dnevno potrebnih kaorija da bi održalo svoju prirodnu termičku ravnotežu. Ovom metodom pomoću eteričnih ulja, krema i zavoja na površini kože se podiže temperatura, dok se istodobno hlade unutarnji organi, odnosno snižava unutarnja tjelesna temperatura. Izjednačavanje unutarnje i vanjske temperature reaktivira se sam ljudski organizam i tako na prirodan način stimulira tijelo na potrošnju dodatne energije. Rezultati su četverostruko sagorijevanje, uklanjanje celulita – smanjenje obujma, snažno zatezanje kože i tkiva – efekt limfne drenaže. Eterična ulja eukaliptusa, paprene metvice, mentola i ružmarina su glavni sastojci losiona za povijanje.


ANTICELULITNA MASAŽA

Kod anticelulitne masaže koriste se razni pokreti (glađenje, gnječenje, pinch, trljanje) koji ne smiju biti pretjerano bolni, ali usmjereni prema srcu stimulirajući limfni odvod.